Progra-MEER

MEER dan enkel programmeren

Physical computing

Experimenteren in de klas met sensoren, LEDs, motoren, robots en andere programmeerbare elektronica.

Vanaf nu kan je je inschrijven voor deze reeks.

Doel

We verkennen vrij uitgebreid het domein van physical computing, waarin met programmeerbare elektronica (en mechanische onderdelen) systemen worden samengesteld en geprogrammeerd die functioneren in de ‘echte’ wereld (in plaats van enkel op een computerscherm).

Je maakt kennis met verschillende platformen Dwenguino, Raspberry PI, Lego Mindstorms (…) en hun mogelijkheden. Je leert reageren op de stand van een schakelknop, het signaal van een lichtsensor of afstandsdetector, … door bijvoorbeeld LEDs te laten oplichten, een motortje te laten draaien, geluid te produceren, … De stap naar robots is dan snel gezet.

Je voert (samen met andere deelnemers) een eigen project uit, zodat je ook concreet materiaal meeneemt waarop je in je eigen klas of school kan verder bouwen.

Praktisch

De workshopreeks bestaat uit 6 sessies die één geheel vormen - je kan je niet inschrijven voor één afzonderlijke sessie. Tijdens de workshops werk je een concreet project uit (in een groepje van 3) dat je toepast in je eigen klas of school. Je zal ook buiten de workshopuren tijd nodig hebben om aan het project verder te werken.

De sessies gaan door in Gent-Zwijnaarde in het iGent-gebouw op campus Tech Lane Ghent Science Park van universiteit Gent, op de volgende datums:

De slotsessie op 24 april 2018 gaat door in Hasselt en is tegelijk ook de slotsessie voor de Progra-MEER-workshop over algoritmiek.