Skyline

In grootsteden is de skyline soms best indrukwekkend. Tijdens onze wandeling door New-York staan er volgens Google Maps in één bepaalde richting zes grote gebouwen zo goed als recht achter elkaar. Wij kunnen deze echter niet allemaal (volledig) zien, aangezien het ene gebouw soms een deel van het andere verbergt.

Opdracht

Stel dat je een opsomming van de gebouwen hebt die in de kijkrichting staan, te beginnend met het gebouw dat voor je neus staat. Schrijf een programma dat voor elk van deze gebouwen aangeeft welk deel van het gebouw je kan zien. (Je hoeft geen rekening te houden met de afstand tussen de gebouwen en de kijkhoek; doe alsof de gebouwen vlak achter elkaar staan.)

Lees het mogelijke verloop van het programma hieronder goed na.

De respons van het programma staat op de lijnen die eindigen op # uitvoer. De andere lijnen worden door de gebruiker ingetikt. Die geeft dus eerst het aantal gebouwen in. Daarna geeft die van elk gebouw de naam en de hoogte in. Is dit gebouw (gedeeltelijk) zichtbaar voor de kijker, dan drukt het programma die informatie meteen af. Voor gebouwen die volledig verborgen zijn achter andere wordt niets afgedrukt.

Mogelijke in- en uitvoer:

aantal gebouwen: 6
Singer Building
187
Singer Building is zichtbaar van het gelijkvloers tot 187 meter.  # uitvoer

Woolworth Building
241
Woolworth Building is zichtbaar van 187 meter tot 241 meter.  # uitvoer

Chrysler Building
319
Chrysler Building is zichtbaar van 241 meter tot 319 meter. # uitvoer

Metropolitan Life Tower
213

One World Trade Center
541
One World Trade Center is zichtbaar van 319 meter tot 541 meter.  # uitvoer

Comcast Building
259

→ Terug naar de opgaven